Nettivaraus,
puhelinpalvelu
tai varaa aika
sähköpostitse!
Hammaslääkärissä sinusta pidetään huolta!
Meillä käydessäsi tunnet olosi turvalliseksi. Maksat vain asiakkaan osuuden eikä sinun tarvitse hakea korvausta KELALTA. Halutessasi saat myös kutsun säännöllisesti, tarvitsematta miettiä milloin pitäisi tilata aika tarkastukseen.
Meiltä saat seuraavia palveluita
Tarjoamme nykyaikaista, perinteistä ja kosmeettista hammashoitoa. Lue lisää hoidoistamme otsikon ”Palvelut” alta. Pidämme erittäin tärkeänä ennaltaehkäisevää hammashoitoa, koska se on niin oleellinen asia pitkäaikaisen hyvän hammashoidon kannalta. Tarjoamme myös hampaiden valkaisua Whiteness Perfectillä.
Aukioloajat:
Ma-to. klo. 7.30-20.00, pe. 7.30-15.00
Puhelinaika kl. 8-10.
045-6054748 – jos emme vastaa puhelimeen jättäkää viesti ja me soitellaan takaisin!
Osoite: Närpiöntie 16 H, 64200 Närpiö (Mittistan-talo, 3. kerros)
sähköpostiosoite: info@citydental.fi

Palvelumme

Tutkimuksessa kysymme sinulta, onko sinulla suuonteloon liittyviä ongelmia.  Monet lääkkeet ja terveydentila vaikuttavat suuonteloon, minkä vuoksi esitämme kysymyksiä yleisestä terveydentilastasi ja mahdollisista lääkkeistäsi. Meidän pitää myös tietää onko sinulla allergioita.

Nämä asiat sisältyvät tutkimukseen:

  • Huulien sisäpinnan, kitalaen, ikenien, suun pohjan ja kielen tutkiminen mahdollisten sairauksia osoittavien merkkien havaitsemiseksi.
  • Purennan tutkiminen esim. hampaiden narskuttelun havaitsemiseksi
  • Tutkimme, onko sinulla ientulehdus, ientaskuja ja hampaiden irtoamista tai hampaiden irtoamisen vaara.
  • Annamme neuvoja ja vinkkejä hampaiden tehokkaampaan puhdistukseen.
  • Jos sinulla on hampaissa reikiä, kariesta, keskustelemme yhdessä ravinnostasi ja annamme sinulle yksilöllisiä ohjeita karieksen kehittymisen ehkäisemiseksi. Saat myös ohjeita juuri sinulle sopivasta fluorista.
  • Jos olet uusi asiakas tai jos hampaistasi ei moneen vuoteen ole otettu röntgenkuvia, suosittelemme uusien röntgenkuvien ottamista tutkimuksen yhteydessä. Katso lisää otsikon ”Röntgen ” alta.

On tärkeää, että hampaasi tutkitaan säännöllisesti, koska nykyään tiedetään, että suuontelobakteerit voivat aiheuttaa esim. sydänläppätulehduksen (endokardiitin) myös terveillä henkilöillä. Sydänläppätulehdusta ei aina ole helppo diagnostisoida ja se voi jopa johtaa kuolemaan.

Röntgeniä käytetään niiden hammaspintojen tutkimiseen, jotka eivät edes näy pelkällä silmällä. Tutkimuksessa otetaan usein röntgenkuvia (2-4 kpl) Niiden avulla saadaan selville onko sinulla kariesta (reikiä hampaissa) ja onko hampaiden kiinnittyminen leukaluuhun heikentynyt, kun hampaat irtoavat. Näemme kuvista myös mahdollisen hammaskiven, joka on poistettava ja onko leukaluussa muutoksia, jotka vaativat lisätutkimuksia.

Tarvittaessa otetaan useampia röntgenkuvia jos sinulle on tehty juurihoitoja, jotta saadaan selville onko leukaluussa vielä infektiota.

Uusista asiakkaista otamme usein panoraamaröntgenkuvan (OPG) saadaksemme kokonaiskuvan molemmista leuoista ja tarkastaaksemme ettei leuoissa ole piileviä tulehduksia tai sairauksia.

Jos kariesprosessi jatkuu ja leviää hampaan sisälle, pitää vahingoittunut kudos poistaa ja korvata täyteaineella. 
Poistettuamme kaiken vahingoittuneen kudoksen hammas puhdistetaan ja täytetään täyteaineella. Täyteaineena käytämme komposiittia tai lasi-ionomeeria. Täyteaine valaistaan valolla, jolloin se kovettuu. Tämän jälkeen täyte muotoillaan niin, että se tuntuu mahdollisimman luonnolliselta. Kun täyte on kovetettu, se on valmis ja voit syödä ja juoda heti hoidon jälkeen. Tarkastamme aina hammaslangalla ettei täytettä ole liikaa.

Komposiitti

Komposiitti on hampaan väristä ja luonnonmukaista muovimateriaalia Komposiittia on eri sävyjä, joten se saadaan sopimaan omien hampaiden väriin.

Lasi-ionomeerit


Lasi-ionomeerit muistuttavat ulkonäöltään komposiittia ja sisältävät fluoria, jota vapautuu pitkän ajan kuluessa hampaaseen. Lasi-ionomeeria voidaan käyttää altistumiskohtiin, joissa komposiitti ei toimi optimaalisesti.
Toisinaan vastahoidettua hammasta saattaa vihloa. Ota aina yhteyttä meihin, jos vihlominen kestää pitemmän aikaa.

Pehmeä bakteerikertymä, nk. plakki kiinnittyy hampaisiin, kun syöt ja juot. Syljen yhteydessä bakteerikertymä kovettuu ”hammaskiveksi”. 

Miltei kaikilla ihmisillä on jonkin verran hammaskiveä. Jos harjat hampaat oikein, käytät huolellisesti hammaslankaa/hammasväliharjoja ja käyt säännöllisesti hammaslääkärissä/suuhygienistillä. hammaskivi vähenee merkittävästi. Näin hampaiden irtoamisen ja karieksen vaara vähenee.

Jos huomaat löysän ja valkoisen kerroksen ienrajassa, tämä on oletettavasti varhaisen vaiheen hammaskiveä. Kun juot kahvia, teetä ja/tai tupakoit, hammaskivi värjäytyy keltaiseksi/ruskeaksi. Silloin näet selvemmin, missä kohdissa hammaskiveä esiintyy. Jos hammaskiveä on päässyt leviämään ikenen alle, sinulla on ientulehdus, joka puolestaan voi aiheuttaa hampaan irtoamisen. Ientulehduksen oireena voi olla hampaiden harjauksen tai hammaslangan käytön yhteydessä hieman verta vuotavat ikenet, hammasmädän/veren maku suussa tai ikenen turvotus. Tässä tilanteessa on tärkeää käydä hammaslääkärissä tai suuhygienistillä, joka puhdistaa ientaskut. Jos ientaskuja ei puhdisteta, tämä johtaa ajan mittaan hampaan irtoamiseen.

Hammaskiven poistoon käytetään erilaisia välineitä. Sitä voidaan poistaa raaputtamalla pitkin hampaan juurta tai hammaskruunua. Hammaskiveä voidaan poistaa myös ultraäänellä, värähtelevä laite, jonka kärki tuntee missä hammaskiveä on ja poistaa värähtelyllään kovan plakkikerroksen. Hammaskiven poiston lopussa hampaasi käsitellään suunhoitoaineella, joka parantaa pintaa ja tekee siitä tasaisen, jolloin bakteerit eivät kiinnity niin helposti.

Hampaanpoistoon voi olla monia syitä Ensin mietimme vaihtoehtoja hampaan pelastamiseksi, mutta joskus hammas on niin vahingoittunut, ettei sitä voi pelastaa. Hammaslääkäri ja asiakas päättävät yhdessä hampaanpoistosta.

Poistetut hampaat voidaan useimmissa tapauksissa korvata hammasimplantilla, -sillalla tai -proteesilla- 

Hampaanpoisto suoritetaan paikallispuudutuksella ja pyrimme kaikin tavoin tekemään siitä täysin kivuttoman.

Hampaanpoiston jälkeisiä vaivoja:

Verenvuodon tyrehdyttämiseksi hampaanpoiston jälkeen pure sideharsotaitosta 15-20 minuutin ajan. Vältä myös suun huuhtomista, syömistä ja juomista sekä tupakointia ensimmäisen kahden tunnin ajan.

Toimenpiteen jälkeen puudutus kestää noin kaksi-kolme tuntia. Kun puudutuksen vaikutus lakkaa, hampaanpoistoalueella voi tuntua kipua ja verenvuoto voi alkaa uudelleen. Suosittelemme särkylääkkeitä kipuun ja verenvuotoon voit purra puhdasta sideharsotaitosta tai nenäliinaa noin 20-30 minuutin ajan. Vältä fyysistä rasitusta hampaanpoistopäivänä.

Suun huuhtelu apteekista saatavalla klooriheksidiini -suuvedellä nopeuttaa parantumista hampaanpoiston jälkeen. Aloita huuhtelemalla suu suuvedellä ensin aamulla hampaanpoiston jälkeen. Huuhdo suuta aamulla ja illalla enintään kahden viikon ajan.

On tavallista, että haava parantumisaikana aiheuttaa erityistä makua ja/tai hajua.

Leuan alueella voi myös tuntua kipua, minkä vuoksi pureminen ja suun avaaminen voi olla vaikeaa. 

Hampaanpoiston jälkeen poistokohdassa voi esiintyä turvotusta. Joillakin voi esiintyä turvotusta tai mustelmia myös kasvojen muissa osissa. Se ei ole vaarallista. Viikon kuluttua turvotus ja mahdolliset mustelmat ovat hävinneet.

Hampaanpoiston jälkeen kipua tuntuu yleensä noin viikon verran. Useimmilla alue tuntuu paremmalta jo 3-4 päivän kuluttua. Pinta paranee noin 1 -2 viikossa mutta täydellinen paraneminen kestää useita kuukausia.

Hae välittömästi apua hampaanpoiston jälkeen jos: 

  • sinun on vaikea hengittää turvotuksen vuoksi
  • kipu yltyy noin neljän päivän kuluttua sen sijaan että se vähenisi
  • et pysty käyttämään leukoja normaalisti viikon kuluttua
  • sinulla on kuumetta joka jatkuu/nousee noin neljän päivän kuluttua 
  • verenvuoto ei lakkaa, vaikka olet käyttänyt harsotaitosta.

Jos hampaan ytimeen eli pulpaan on päässyt bakteereja, on tehtävä juurihoito. Hampaan tyven vahingoittumiselle, paljastumiselle tai tuhoutumiselle on useita syitä.

  • Pulpiitti (tulehdus hampaan tyvessä): Pulpiitti johtuu usein karieksesta (syvä reikä tai karieshyökkäys hampaaseen), jolloin bakteereja on pääsyt pulpaan aiheuttaen tulehduksen hampaan ytimeen.
  • Hampaantyven tulehdus: Jos pulpiittia ei hoideta bakteerit ovat vaarassa tunkeutua hampaan tyveen aiheuttaen tulehduksen ympäröivään ikeneen.
  • Hammaspaikka tai kruunu on erittäin lähellä hampaan hermoa. Tämä voi aiheuttaa hermon tuhoutumisen ja kuolleeseen hermoon kerääntyy bakteereja.
  • Hammasvaurio. Jos hampaaseen on osunut esim. kova isku tai tullut halkeama bakteerit voivat tunkeutua hampaan hermoon.
  • Kuluneet hampaat ovat tavallisimpia iäkkäillä ihmisillä, mutta myös nuorilla, jotka purevat hammasta tai nauttivat paljon happoa sisältäviä elintarvikkeita.
  • Herkät ientaskut. Harvoissa tapauksissa voidaan tarvita juurihoito, jos sinulla on vihlovaa kipua herkkien ientaskujen vuoksi.

Juurihoito on hoitomuoto, jossa tulehtunut, kuollut kudos hampaan tyviosissa poistetaan ja korvataan juuritäytteellä (me käytämme guttaperkaa). Tarkoituksena on Poistaa juuresta sekä bakteerit että tulehtunut pulpakudos. Jos tämä onnistuu, hammas voidaan pelastaa, parhaassa tapauksessa koko elämäksi. Hampaissa on eri määriä juurikanavia. Jos hammas tarvitsee juurihoitoa. hampaan kaikki juurikanavat tulee täyttää.

Juurihoidossa juurikanavat puhdistetaan tarkoin aina hampaantyveen saakka ja niitä laajennetaan ohuilla, joustavilla juurikanavainstrumenteilla (käytämme WaveOne -koneellista puhdistusjärjestelmää. Jos juurikanavat ovat tulehtunet tai jos hampaassa on useita juuria, vaaditaan usein kaksi tai useampia käsittelykertoja ennen kuin juurihoito on valmis. On tärkeää, että sekä juurihoito että sen jälkeen hampaan kruunuun suoritettu korjaus (hampaan näkyvä osa), ovat niin tiiviitä, että bakteerit eivät pääse tunkeutumaan hampaaseen uudelleen. Sen vuoksi on tärkeää hoitaa juurihoidettu hammas hyvin uusien juurihoitoa vaarantavien karieshyökkäysten estämiseksi.

Hampaiden valkaisussa hampaistasi otetaan jäljennös juuri sinun hampaitasi varten tehtyjen hammasmuottien valmistamiseksi (ensimmäisellä käyntikerralla). Saat sitten muotit sekä valkaisugeelin mukaasi kotiin (toisella käyntikerralla). Annamme sinulle tarkat ohjeet siitä, miten käytät muotteja ja valkaisugeeliä kotona päivällä tai yöllä. Käsittely toistetaan 7-10 päivän ajan hyvän tuloksen saamiseksi. Käytämme Whiteness Perfectiä ja valkaisu maksaa 379 €. Yksilöllisiä muotteja voit käyttää uudelleen halutessasi parantaa valkaisua esim. kerran vuodessa.

Ennen hampaiden ammattimaista valkaisua hampaat ja ikenet on hoidettava kuntoon. Sen vuoksi sinun on ennen valkaisua käytävä tarkastuttamassa hampaasi turvallisen ja hyvän valkaisutuloksen aikaan saamiseksi.

Kun valkaiset hampaasi meillä, huolehdimme siitä, että toimenpide on turvallinen ja varma ja pyrimme ehkäisemään vihlonnan ja värjäymien vaaraa. Suorita aina hampaiden valkaisu asiantuntevilla ja kliinisesti koulutetuilla henkilöillä! 

Hamapaiden valkaisuun vaaditaan yli 18 vuoden ikä ja valkaisua ei suoriteta raskaana oleville tai imettäville. Jos sinulla on paikkoja näkyvillä hammaspinnoilla, ota huomioon, että valkaisu ei tehoa paikkoihin samalla tavoin kuin hampaisiin. Sama koskee implantteja ja proteeseja. Jos halua vaihtaa paikat sopivampaan sävyyn, tämä tulee tehdä aikaisintaan 2 viikkoa valkaisun jälkeen. 

Purentafysiologinen hoito tarkoittaa epätasapainoiseen purentaan vaikuttamista. Epätasapainoinen purenta voi johtaa monenlaisiin vaivoihin, kuten leukanivelten ja puremalihasten särkyyn, jännityspäänsärkyyn, unihäiriöihin ja alakuloisuuteen. Täällä voimme auttaa sinua leukanivelen ja lihasten liikeharjoittelussa sekä tekemällä purentakiskon, joka vähentää leukalihasten kuormitusta (lue lisää kohdasta ”Purentakisko”)

Toisinaan joko yksi tai useampi hammas voi olla liian korkea, mikä häiritsee purennan tasapainoa. Tämä voi johtaa lihasten, hampaiden ja leukanivelten epätasaiseen kuormittumiseen, mikä vuorostaan voi aiheuttaa esim. särkyä.  Pienillä hampaiden korkeuden ja muodon tarkistuksilla voidaan vaivat usein helposti saada loppumaan.
Muita leukaan liittyviä vaivoja voivat olla naksuminen tai rahina. Täällä teemme lisäselvityksiä vaivojesi parantamiseksi.

Puremalihasten ja leukanivelten vaivoja hoidetaan usein purentakiskolla, jonka avulla pyritään tasapainottamaan purentaa ja näin vähentämän leukanivelen ja puremalihasten kuormitusta. Purentakisko suojaa myös hampaita hampaiden yhteen puremisen/narskuttelun (buksismin) yhteydessä ja rentouttaa puremalihaksia.

Tavallisesti purentakiskoa käytetään nukkuessa, mutta joissakin tapauksissa sitä tulee käyttää myös päivällä. Jos purentakiskoa käytetään vain yöllä, nukahtaminen on helpompaa, jos sen laittaa suuhun jo vähän aikaa ennen nukkumaan menoa. 

Kisko voi tuntua isolta ja kömpelöltä ensimmäisinä vuorokausina ja myös aiheuttaa pahoinvoinnin tunteen tai lisätä syljen eritystä. Hampaat voivat myös tuntua aroilta, varsinkin aamuisin. Kun kisko otetaan aamulla pois, voi purenta tuntua oudolta – hampaat sopivat ehkä yhteen eri tavoin kuin ennen. Tämä ei ole vaarallista, vaan seurausta puremalihasten rentoutumisesta yön aikana.

Hoito:

On tärkeää, että huolehdit suuhygieniasta hyvin. Harjaa hampaat illalla ennen purentakiskon laittamista suuhun. Yön aikana kiskoon muodostuu bakteeripeitettä, minkä vuoksi se tulee puhdistaa tarkoin aamulla. Puhdista kisko miedolla saippualla tai tiskiaineella. Hammastahna naarmuttaa muovia. Lisäksi kiskon voi puhdistaa 2-3 kertaa kuukaudessa desinfiointiaineella tai apteekista saatavilla poretableteilla. Jos kiskolle muodostuu hammaskiveä, peitteen voi pehmentää etikkaa ja vettä käsittävällä liuoksella. Sekoita 2 dl vettä + 2 rkl etikkaa ja anna purentakiskon olla liuoksessa päivän ajan. Illalla voit harjata pois bakteeripeitteen.

Säilytys:

Purentakisko on akryylimuovia, joka voi kutistua, jos kisko kuivuu liian pitkään tai jos sitä ei käytetä pitkään aikaan. Sen vuoksi se tulisi säilyttää kosteana.

HUOM!  Ota aina purentakisko mukaan hammaslääkärikäynnille! Sitä pitää säätää säännöllisesti ja erityisesti hampaan paikkauksen jälkeen.

Puuttuuko sinulta yksi tai useampia hampaita? Siinä tapauksessa kruunut ja sillat ovat hyviä korvaavia vaihtoehtoja.

Kruunujen muodostamisessa hammaslääkäri muotoilee hampaan jäljellä olevan osan sopivan muotoiseksi ottaakseen siitä sitten jäljitelmän. Tämä lähetetään hammasteknikolle, joka valmistaa hampaasi ja purentasi mukaisen yksilöllisen kruunun. Seuraavan käynnin yhteydessä kruunua sovitetaan hampaaseesi, minkä jälkeen se kiinnitetään pysyvästi. Tämä on hyväksi koettu ja kestävä menettely. Koska suuret paikat helpommin säröilevät ja menevät rikki, kruunuterapia on sopivampi ja kestävämpi hoitomuoto. 

Silta muodostetaan yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle ja valmistetaan hammasteknisessä laboratoriossa. Silta muodostuu tavallisesti tukihampaasta aukon kummallakin puolella. Itse hammasaukkoon muodostuu roikkuva hammas, silta, joka on kiinnitetty molempiin tukihampaisiin. Tämä vaihtoehto sopii hyvin silloin, kun tukihampaissa on jo suuria paikkoja tai vaurioita, koska hammaslääkärin ei silloin tarvitsee poistaa kovin paljoa tervettä hammasmassaa tehdäkseen sillan.

Siinä tapauksessa, että hammasaukko on edessä, yhtenä vaihtoehtona on kevyt silta, joka kiinnitetään tukihampaiden taakse ja vaatii sen vuoksi vain vähän hammasmassan poistoa. Tosin kevyt silta ei istu yhtä hyvin eikä kestä samaa kuormitusta kuin tavallinen silta.

Hammasproteesi on poistettavissa oleva korvaava hammas toisin kuin sillat. Proteesi voi korvata yksittäisiä menetettyjä hampaita mutta soveltuu myös hampaattomiin leukoihin. Poistettava proteesi on helpompi puhdistaa. Proteesia voidaan käyttää myös implanttihoidossa väliaikaisena ratkaisuna, kunnes implanttiruuvit ovat kunnolla luussa kiinni.

Ota toki yhteyttä, niin suunnittelemme juuri sinulle sopivan hoidon!

CityDentalissa ei vielä tässä vaiheessa tehdä implantteja.

Tiimimme

Veronica Lindqvist
Hammaslääkäri

Katrina Viklund-Antfolk
Hammashoitaja

”Suoritin hammaslääkäritutkintoni Uumajan yliopistossa joulukuussa 2003. Valmistuttuani työskentelin 1,5 vuotta hammaslääkärinä Ruotsissa, kunnes mieheni kanssa muutimme takaisin kotiseudullemme Närpiöön.  Elokuusta 2005 työskentelin Närpiön terveyskeskuksessa ja toukokuusta 2010 syksyyn 2014 toimin siellä johtavana hammaslääkärinä. 

Koska Mittistan-taloon toivottiin hammasklinikkaa, kiinnostuin oman vastaanoton aloittamisesta. Kymmenen vuoden ammatillisella kokemuksellani tunnen olevani valmis itsenäisen yrittäjyyden haasteeseen. ” (2014)

Tammikuusta 2022 työskentelee kuusi henkilöä tiimissä.//Hammaslääkäri Veronica Lindqvist

Patricia Riddar
Hammaslääkäri

Camilla Storm
Suuhygienisti

Britt-Marie Söderman
Hammashoitaja

Onko sinulla palveluihimme ja hintoihimme liittyviä kysymyksiä?

Ota yhteyttä joko soittamalla tai lähettämällä viesti yhteydenottolomakkeella!
Soita: 

+358 (0)45 6054748

Lähetä viesti: